Gratis Let’s Encrypt beveiliging voor alle Network-IT klanten

featured_cms
Hoe het geschikte CMS systeem bepalen?
januari 29, 2017
Toon alle

Gratis Let’s Encrypt beveiliging voor alle Network-IT klanten

Internetbeveiliging wordt alsmaar belangrijker, ook voor onze hostingklanten. Bij Network-IT doen we dan ook aanhoudende inspanningen om voorloper te zijn (en te blijven) in de beveiliging van jullie websites. Daarom kunnen Network-IT-klanten hun websites vanaf nu gratis beveiligen met standaard SSL-certificaten via Let’s Encrypt. Iedereen wordt er veiliger -en dus beter- van.

Wat is Let’s Encrypt?

Let’s Encrypt is een beveiligingsdienst die door verschillende grote IT-bedrijven, zoals Google, Facebook, Cisco en Hewlett Packard Enterprise wordt ondersteund. Via deze dienst worden gratis SSL-certificaten aangeboden. Zo’n SSL-verbinding (afkorting van Secure Socket Layer) biedt een beveiligde verbinding als je een bepaalde website bezoekt. Het zorgt ervoor dat de verbinding tussen de betreffende website en de gebruiker tijdens het surfen wordt versleuteld.
Het is de beheerder van de website die voor zo’n SSL-certificaat en dus beveiligde verbinding zorgt. Vroeger moest zo’n certificaat worden aangekocht. Nu kunnen alle sites die bij Network-IT zitten in onze hosting standaard beschikken over een Let’s Encrypt SSL-certificaat. Die encryptie zorgt er dus voor dat elke Linuxhosting-klant van Network-IT, en zijn eindklanten, nog beter beschermd zijn.
Hoe gaat dat in zijn werk? In praktijk zorgen we bij Network-IT zelf voor een integratie die via onze provisioning de API van Let’s Encrypt aanstuurt. Wij zorgen dus voor de koppeling tussen site en de certificatendienst van Let’s Encrypt. Kortom, klanten hoeven hiervoor niets te doen.

Waarom SSL en Let’s Encrypt via Network-IT

Met dit standaard aanbod van SSL via Let’s Encrypt spelen we bij Network-IT in op recente trends:
Enerzijds is er een concrete vraag bij heel wat van onze klanten om het beveiligingsniveau van hun websites, die voor hun business alsmaar belangrijker worden, te verhogen.
Daarnaast stellen we vast dat sommige browsers een waarschuwing geven als bepaalde sites (e-commerce bijvoorbeeld) geen SSL aanbieden. In dat opzicht is SSL dus stilaan de norm.
Ten derde weten wij dat ook SEO of Search Engine Optimization meespeelt. Websites die SSL aanbieden, komen hoger te staan in de ranking van de zoekresultaten bij spelers als Google.

Voorts zijn er ook technische drijfveren. We merken dat veel bedrijven overwegen om het nieuwe HTTP/2-protocol te gebruiken voor de communicatie tussen client en webserver. Via HTTP/2 verloopt het dataverkeer tussen courante browsers en uw website efficiënter waardoor je website sneller zal laden en de performance zal verbeteren. De meeste browsers vereisen echter SSL om deze implementatie uit te voeren.

Belang voor klanten

De beslissing van Network-IT om Let’s Encrypt standaard aan te bieden aan alle Linux hosting klanten (in de praktijk ruim 80% van alle Network-IT klanten) mag niet worden onderschat. In die zin is het ook op maatschappelijk vlak een goede zaak om dit algemeen te activeren. Het internetverkeer in België wordt op deze manier meteen ook beter beveiligd.

Op zoek naar iets meer?

Betekent dat dat wij geen andere SSL-certificaten meer aanbieden? Zeker niet. Voor professionele toepassingen raden wij bijvoorbeeld eerder Extended Validation SSL-certificaten aan van Comodo, Global Sign of Symantec.
Die Extended Validation certificaten bieden verschillende voordelen t.o.v. Let’s Encrypt certificaten:

  • De adresbalk zal groen kleuren; dat straalt vertrouwen uit, en meer vertrouwen zorgt voor meer verkoop.
  • De eigenaar van de site wordt gevalideerd en gecontroleerd in het handelsregister en telefoonboek.
  • Er is ondersteuning voor alle browsers en besturingssystemen, ook voor zeer oude versies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *