Hoe het geschikte CMS systeem bepalen?

Gratis Let’s Encrypt beveiliging voor alle Network-IT klanten
januari 21, 2017
hacker
Websecurity belangrijk of niet?
maart 5, 2017
Toon alle

Hoe het geschikte CMS systeem bepalen?

featured_cms

featured_cms

Content Management Systems ofwel CMS systemen zijn de drijfkracht achter de meeste hedendaagse websites.
In een markt waar websites sneller en gebruiksvriendelijker moeten ontworpen worden opteren meer en meer webdesigners voor Open Source CMS-systemen. Jammer genoeg bestaan er duizenden CMS systemen. Hoe moet u nu kiezen? Waar dient u op te letten?

Wat is een CMS systeem?

Een Content Management System (CMS) is een web applicatie dat gebruik maakt van databases of andere methoden voor het creeëren, het aanpassen en het opslaan van HTML content. De inhoud word gecreëerd en bewerkt in het controle panel van de applicatie. Het resultaat kan uiteindelijk bekeken worden door de bezoekers van de website.

Waarom zou ik een CMS system moeten gebruiken?

Er zijn meerder redenen waarom u kunt opteren voor een CMS systeem, de belangrijkste reden voor het gebruik van een cms systeem is echter voor op een gebruiksvriendelijke manier content aan te maken. Vaak vergeten ontwikkelaars echter dat dit het hoofddoel van een CMS systeem is.
De truc is echter om een CMS systeem te vinden waarbij u niet aan gebruiksvriendelijkheid moet inleveren. Een goed CMS systeem laat u toe te focussen op het design van uw website in plaats van het implementeren van plugins of andere functies.

Waarop letten bij een CMS systeem

Er zijn meerdere punten waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een CMS systeem

1.    Snelle en makkelijk installatie (of one click instalatie)
2.    Een gebruiksvriendelijk controle paneel
3.    Snelle en makkelijke plugins voor extra functionaliteiten van het CMS systeem
4.    Makkelijke aanpassingen aan het design
5.    Behulpzame community of gebruiksgroep

Het is misschiene tegen u intuitive in maar kijk zeker ook naar het meest aantrekkelijke design. Een aantrekkelijk design is een van de beste indicaties dat de interface gebruiksvriendelijk zal zijn. Having an appealing design is one of the best indicators that the interface will be user friendly, Hoewel u altijd moet onthouden om extra onderzoek te verrichten alvorens u energie in een bepaald systeem te steken always remember to do your research before investing your time and energy into any particular system.

Meest gebruikte CMS systemen.

1. Drupal

drupal

Drupal is het meest functionele open source CMS systeem dat vandaag beschikbaar is. Het laat toe de inhoud rechtstreeks op de pagina aan te passen en is makkelijk uitbreidbaar door zijn vele modules. Thema’s kunnen makkelijk ontworpen worden met behulp van CSS. Ondanks dat er toch enkele kleine negatieve punten zijn, is Drupal het minst frustrerende CMS systeem beschikbaar.

Tip : Network-IT biedt gespecialiseerde Drupal hosting aan.

2. WordPress

wordpress1
WordPress is ontstaan als een eenvoudig blogging systeem maar is ondertussen uitgegroeid tot een van de krachtigste CMS op het www. Het controle paneel is zo gebruiksvriendelijk dat miljoenen bloggers wereldwijd voor dit systeem opteren.

Tip : Network-IT biedt gespecialiseerde WordPress hosting aan.

3. Joomla

joomla hosting

Joomla is het snelst groeiende opensource cms systeem van dit moment. Mede door zijn gebruiksvriendelijke interface is het zeer geliefd bij webmasters.
Zelf zonder enige php kennis kan u een fraai ogende website opstarten met Joomla. Zijn grote en behulpzame community is dan ook een groot pluspunt voor de beginners onder ons.

Tip : Network-IT biedt gespecialiseerde Joomla hosting aan.

Besluit

Doe onderzoek naar het CMS syteem alvorens u er tijd gaat insteken. Vergeet nooit dat het creëeren en aanpassen van inhoud op een gebruiksvriendelijke manier het hoofddoel is van een CMS syssteem.
Heeft u ervaring met CMS systemen? Deel ze met ons!

*UPDATE* Onderaan deze post kan je nog een vergelijkende infochart vinden over de 3 populairste CMS systemen.

joomla hosting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *