State of the art infrastructuur

Voor zowel de shared hosting als private oplossingen gebruiken we hardware en software van de betrouwbaarste en meest gekende fabrikanten. Switches van Cisco, servers van Dell en Hp en de beste nieuwigheden die de markt te bieden heeft zoals bijvoorbeeld SSD SAN storage van Huawei. Kortom: de Rolls-Royces van computerland. Het datacenter is uitgerust met alle mogelijke manieren om problemen te detecteren. Temperatuurschommelingen worden opgevangen, branden geblust met Argon gas en bij stroomuitval nemen UPS en stroomgeneratoren de elektriciteitsvoorziening over. Enkel op deze manier kunnen we voor onze eigen diensten en bijgevolg klanten garanderen dat alles stabiel en vlot blijft draaien. Bij ons is uw website of server gegarandeerd in goede handen.

Efficiënte koeling

Al onze servers staan in cold corridor racks. Het concept is gebaseerd op het principe van volledige scheiding van de warme en koude luchtstromen wat leidt tot aanzienlijke efficiency verbeteringen. Dit wordt bereikt door kastrijen aan de koude zijde af te dichten middels een dakconstructie en deuren aan de voor- en achterzijde van de gang te plaatsen. Verder worden de systeemkasten voorzien van zijafdichtingpslaten en blindpanelen tussen de apparatuur. Alleen de aanzuigopeningen van de servers blijven open. Door de constructie van de Cold Corridor komt alle koude lucht ten goede aan de koeling van de apparatuur. De koude lucht moet dus door de apparatuur en wordt niet vermengd met andere luchtstromen. Hierbij is de temperatuur van de koellucht van de vloer tot aan de bovenkant van de systeemkast constant. Alle apparatuur krijgt dus koellucht met een zelfde, constante temperatuur. Hierdoor kan de gehele hoogte van de systeemkast volledig benut worden wat leidt tot aanzienlijke efficiency verbeteringen. Daarnaast wordt de levensduur van de apparatuur in de systeemkasten positief beïnvloedt doordat de temperatuur constant blijft.

Buitenlucht

Als eerste datacenter maken we gebruik van het Directe Vrije Koeling systeem (DFC2). Dankzij dit systeem wordt er deels gebruik gemaakt van directe buitenlucht waardoor de airco’s minder werk hebben en er minder energie verbruikt wordt. De airco’s zijn uiteraard redundant uitgevoerd en kunnen de volledige koeling (ook in de hete zomerdagen) op zich nemen als het nodig is. Mede dankzij deze techniek maar ook zuinige hardware doen we alles wat we kunnen om zoveel mogelijk energie te besparen bij maximale prestaties.