Wat is een VPS Hosting?

Het aankopen van een server is zeer kostelijk. In de meeste gevallen is een dedicated server veel te uitgebreid, om simpele websites of applicaties te hosten. Met de komst van VPS hosting of Virtual Private Server, werd het plots mogelijk om eenvoudige server omgevingen aan te bieden, zonder telkens een nieuwe server aan te moeten kopen. Dit gebeurt door een krachtige server onder te verdelen in verschillende virtuele servers. Elke VPS krijgt een stuk van de resources op deze server toegekend (intern geheugen, CPU’s en opslagruimte). Deze resources worden niet gedeeld met andere VPS-en, zodat elke VPS een losstaande entiteit vormt.

Je eigen server voor weinig geld!

VPS hosting heeft alle voordelen van een eigen server zonder de eindeloze kosten en het bijhorende onderhoud. Op een Virtual Private Server (VPS hosting) kan u zelf kiezen welke software geinstalleerd wordt. Zo kan een VPS dienen als mailserver, CMS hosting, database en veel meer. We spreken over “private”, aangezien elke VPS volledig onafhankelijk is en beschikt over een eigen beveiligde serveromgeving, voor weinig geld.

Managed vs. Unmanaged

Traditioneel heeft u beheerderstoegang tot uw VPS systeem en bent u vrij te installeren wat u wil. U bent dan ook zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van uw VPS. Indien u voor een managed VPS hosting kiest, installeren wij voor u de nodige software en zorgen dat uw systeem steeds up to date is met de laatste beveilingsupdates. Managed VPS kan bijvoorbeeld dienen als alternatief voor onze shared hosting pakketen. Met een managed VPS heeft u alle voordelen van een shared hosting pakket, zonder de nadelen, zoals belasting van andere websites op dezelfde server.

VPS hosting is super snel!

Een VPS werkt volledig onafhankelijk van andere gebruikers. De capaciteit die u toegewezen krijgt wordt alleen door u gebruikt waardoor uw systeem geen last heeft van pieken die systemen of websites van andere klanten veroorzaken. Network-IT maakt gebruik van supersnelle redundante verbindingen, robuuste stroomvoorziening en state of the art hardware. Onze servers worden gehost in een klasse A datacenter. Een klasse A datacenter voldoet aan alle belangrijke vereisten omtrent: brandveiligheid, aardbeving- en overstromingbestendigheid, meerdere carriers, stroomgenerator op diesel, enz…

Uw VPS is veilig!

Om data verlies onmogelijk te maken, staan de virtuele harddrives van onze VPSen opgeslagen op SAN clusters. Deze clusters zijn zo opgebouwd dat een defecte harde schijf geen gevolgen heeft voor uw data. Op aanvraag nemen wij eveneens een ‘snapshot’ van uw server zodat bij problemen uw volledige server op enkele seconden tijd terug gezet kan worden naar een vorige status.

Fout: Contact formulier niet gevonden.